SON DAKİKA

Diyet & BeslenmeKültür & SanatMagazinManşetModaSağlıkSporTeknolojiÜst ManşetYaşam

Yapay zekâ dolandırıcıları şimdi de onu seçti Çağla Şıkel uyardı

Ünlü model ve sunucu Çağla Şıkel, son dönemde korkularını yenmek için meditasyona yönelerek adından sıkça söz ettiriyor.

Yapay zekâ ile ünlü isimlerin sahte videolarını üretenler, bu kez Çağla Şıkel’i hedef aldı. Ünlü sunucu, sosyal medya üzerinden yaptığı uyarıyla, yapay zekânın kendisinin sesini ve görüntüsünü kullandığını belirtti ve takipçilerini bu konuda bilgilendirdi.

Geçtiğimiz günlerde karanlık bir kulübede inzivaya çekilerek bu yöntemi deneyen Şıkel’in, bu deneyim için 2500 TL ödemesi sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı. Her hareketi ve açıklaması olay olan ünlü isim, bu kez yapay zekâ dolandırıcılarının hedefi oldu.

Şıkel, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla takipçilerini dolandırıcılara karşı uyardı. Kendisinin ses ve görüntüsünün yapay zekâyla taklit edilerek yapılan zayıflama ilaçlarının reklam ve satışıyla bir ilgisi olmadığını dile getirdi. Bu uyarı, Şıkel’in takipçilerini sahte reklamlardan ve dolandırıcılık girişimlerinden korumak amacıyla yapıldı. Şıkel’in yaşadığı bu deneyim, sosyal medyanın gücünü ve dolandırıcılık risklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

BÖYLE UYARDI!

çağla şıkel

İlgili Haberler