SON DAKİKA

LIFE
Kültür & SanatMagazinManşetModaSağlıkSporÜst ManşetYaşam

Futbol rekabeti sinemaya taşındı Savaşa hayır

Trabzonspor ve Fenerbahçe rekabetini mizahi bir dille anlatan “Öğretmen” filminin galası önceki akşam Zorlu Center’da gerçekleştirdi. Senaryosunu Yılmaz Okumuş’un yazdığı ‘Öğretmen’ filminin yönetmen koltuğunda Bilal Kalyoncu oturdu. Trabzonspor ve Fenerbahçe’nin rekabetini mizahi bir dille anlatan filmin oyuncu kadrosunda ise Önder Açıkbaş, Asuman Dabak, Necmi Yapıcı gibi isimler yer aldı.

Fanatik Fenerbahçe’li olan ilkokul öğretmeninin Trabzon’un Çaykara ilçesine tayinin çıkmasıyla başından geçen olayların anlatıldığı TRT ortak yapımı ‘Öğretmen’ filminin galası, bir yandan da buruk geçti. Oyuncular ve yapım ekibi İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırıları kınarken, tüm bir ağızdan “Savaşa hayır.” dediler.

Filmin yapımcısı Bilal Kalyoncu, “Eğlenceli bir etkinlik yapmak isterdik ama dünyanın içinden geçtiği bu süreçte merhamet sahibi olan herkesin üzüleceği günler yaşıyoruz. Dünyada yaşanan ölümlere özellikle Filistin’de yaşanan ölümlere hepimizin tepki vermesi lazım. O yüzden de bugünkü etkinliğimiz eğleceli bir içerek olacakken sadece bir gösterime dönüştü. 21. yüzyılda hala masumlara şiddet devam ediyor. Bizim tarafımız masumdan ve insanlardan yana” açıklamasında bulundu.

Filmin başrollerinden Önder Açıkbaş, “Çok iyi zamanlardan geçmiyoruz. Ortadoğu’da korkunç şeyler yaşanıyor. Film ile ilgili herhangi bir kutlama yapmadık. Allah oradakilerin yardımcısı olsun. Orada bir savaş suçu işleniyor.” derken filmle ilgili görüşlerini de belirtti. Açıkbaş, “Öğretmen sıcacık bir aile komedisi, büyük çabalar ile yapılmış film, çok emek var. Sevgili Bilal Kalyoncu ile birlikte yol arkadaşlığı yaptılar. Buradan TRT yönetimine de teşekkür ediyorum. Biz filmimize güveniyoruz. ” dedi.

İlgili Haberler