SON DAKİKA

MagazinManşetÜst Manşet

Son dönemde iş, siyaset ve spor camiasında yaptığı önemli ziyaretler ile dikkat çeken Ali Büyükasar; göreve yeni başlayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İstanbul Başkonsolosu Fatma Demirel’i makamında ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında, kardeş ülke Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye üzerine bir sohbet gerçekleştirildi. Başkonsolos Sayın Demirel de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türk dünyası için yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren, Türk Dünyası adına yürüttüğü faaliyetlerle tanınan; özellikle son dönemde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan Türklerin hakları savunan ve yeni stratejilerin üretildiği raporları yazan Büyükasar önemli ziyaret sonrasında “İstanbul’a Başkonsolos olarak atanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başkonsolosu Sayın Fatma Demirel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Şehrimizi ve insanlarını çok sevdiğini söyledi. İstanbul üzerine hoş ve samimi bir sohbet gerçekleştirdik. Ayrıca Sayın Başkonsolos Fatma Hanım’a misafirperverliği, göstermiş oldukları yakın ilgi ve alaka için çok teşekkür ederim.”ifadelerini kullandı.

ALİ BÜYÜKASAR’DAN KKTC HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR…

Ekonomi eğitiminin yanısıra Tarih bölümünü de bitiren Ali Büyükasar sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamalarda şu ifadeleri dile getirdi:

Osmanlı İmparatorluğundan günümüze; eski dönemlerden kök salan kardeşliğimizin Kıbrıs’ta yaşadığını hatırlatan Ali Büyükasar, “Bu coğrafya ile ihmal edemeyeceğimiz bağlarımız var, tarihsel sorumluluklarımız var. Kıbrıstaki soydaşlarımızın onurunu ve haklarını korumak birinci vazifemizdir. Bölgedeki insanımızın her zaman en güçlü şekilde ülke olarak arkasında olduğumuzu göstermemiz gerekmekte ve buradaki kardeşlerimizin yalnız olmadığı tüm tarafından daha net görülmelidir.

Türkiye; KKTC ekonomisi, kültürü ve sosyal hayatının tamamında çok daha aktif olmalı. İki kardeş ülke arasında yapılacak çalışmaların ülkemiz, Kıbrıs’ta yaşayan soydaşlarımız, Türk Dünyası ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler